Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa22
mod_vvisit_counterTegnap722
mod_vvisit_counterA héten3749
mod_vvisit_counterMúlt héten3778
mod_vvisit_counterA hónapban12188
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013591

Jelenlegi olvasónk: 15
Mai nap: 2024. ápr. 20.

postheadericon A Székesegyházban koncertezett a Gyermekfilharmónia

Sajnalhatjak azok, akik valamilyen oknal fogva nem tudtak eljutni szeptember 15?en, keso delutan a szatmarnemeti Szekesegyhazba a szentegyhazi Gyermekfilharmonia 145 tagbol allo zenekaranak es korusanak koncertjere.

 

Sajnalhatjak azok, akik valamilyen oknal fogva nem tudtak eljutni szeptember 15?en, keso delutan a szatmarnemeti Szekesegyhazba a szentegyhazi Gyermekfilharmonia 145 tagbol allo zenekaranak es korusanak koncertjere. Szinvonalas koncertet hallhatott a kozonseg. Az Ady Endre Tarsasag es a Romai Katolikus Puspokseg kozos szervezeseben fellepo szentegyhazi Gyermekfilharmonia 145 tagbol allo zenekaranak es korusanak eloadasa kedves emlekkent el majd kivetel nelkul mindenkiben, aki hallotta es megtapsolhatta oket. A szatmarnemeti Ady Endre Tarsasag es a Romai Katolikus Puspokseg kozos szervezeseben fellepo szentegyhazi Gyermekfilharmonia 145 tagbol allo zenekaranak es korusanak eloadasa kedves emlekkent el majd kivetel nelkul mindenkiben, aki hallotta es megtapsolhatta oket. A hires csiksomlyoi bucsujarohelytol 29 kilometerre talalhato Szentegyhazan alakult korus nagy hanyada a telepulesen el, de a kozeli helysegek diakjai is erositik a csapatot.

 

Valtozatos repertoar

A filharmonia tagjai Haaz Sandor karnagy vezetesevel a Nagybanyai Foter Fesztival diszvendegei voltak szeptember 14-en. A varosnapi szintu magyar napoknak ad helyet ilyenkor a tortenelmi belvaros, a Nagybanyai Magyar Haz meghivasara volt jelen a rendezvenyen a szentegyhazi gyermekkorus. Szatmarnemetibe az Ady Endre Tarsasag meghivasara erkeztek szeptemberi turnejuk masodik napjan, 15-en. A Szekesegyhazban Haaz Sandor karnagy, es Toth-Pall Miklos, az Ady Endre Tarsasag elnoke udvozlo szavai utan a kozonseg megtudhatta a tobb mint egyoras eloadas alkalmaval, hogy nem ismeretlen e videk a fellepok szamara, mar tobbszor jartak Szatmarnemetiben. A jelenlevok Nagyboldogasszonyrol hallhattak, majd egy reformatus zsoltarral, a Ne aggodalmaskodjal, nezz Istenedre fel cimuvel buzditottak az erdeklodoket. Ezek utan Bartok Bela gyujtesebol szarmazo dalok, a polka dallamai es szoloenek is felcsendult. A tortenelem se maradhatott ki a lajstrombol: pontosabban a magyar nep egyik legfajobb szabadsagharcakent emlegetett, a majtenyi sikon tortent fegyverletetelt is megideztek az eloadok egy kurucdal megszolaltatasaval, majd Europa legvitezebb katonairol, huszarokrol, ezek vitezsegerol, batorsagarol hallhattak a szatmariak.

 

Ajandek a fellepoknek

A korus neveben Haaz Sandor karnagy viragot es emleklapot vehetett at a szervezoktol

Tekintettel arra, hogy gyermekekrol, ifjakrol van szo, a tobb mint egyoras fellepest nem ildomos atlepni esetukben. A kis eloadok barmennyire is tehetsegesek, az osszeszokott es fegyelmezett tarsasagot nem szabad megterhelni. Ezt a kozonseg is megertette, bar a karnagy vegszonak szant meghivasara - melyben a vilag legmagasabban fekvo magyar telepulesere, Szentegyhazara invitalta a publikumot -, tobbszor is visszatapsoltak a fellepoket. Zarszokent a karnagy megkoszonte a fellepesi lehetoseget a gyonyoru Szekesegyhazban, s azt, hogy a szatmari kapcsolattartok altal szervezett rovid es velos programjuk soran megtekinthettek, s megkoszoruztak a Lancos-templom elott talalhato Kolcsey Ferenc es Rakoczi Ferenc szobrat, a Szatmari Romai Katolikus Puspoksegen megnezhettek azt az oltart, mely elott Petofi Sandor es Szendrey Julia egykor hazassagot kotott. Toth-Pall Miklos, az Ady Endre Tarsasag elnoke koszonte meg azt a nem mindennapi elmenyt, aminek tanui lehettek a szatmariak, a fellepes emlekere pedig egy emleklapot es egy Ady?emlekplakettet ajandekozott a vendegeloadoknak, melyet a karnagyuk vett at a szinmuvesztol.

 

Karikas Eniko (Szatmari Friss Ujsag)

 
pornhub desi sexy ass javteg.net