Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa313
mod_vvisit_counterTegnap470
mod_vvisit_counterA héten2262
mod_vvisit_counterMúlt héten4033
mod_vvisit_counterA hónapban783
mod_vvisit_counterMúlt hónapban19156
mod_vvisit_counterÖsszesen1733096

Jelenlegi olvasónk: 11
Mai nap: 2023. febr. 02.

postheadericon Szerdán lép fel Budapesten a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

A Szekelyfoldi Szentegyhazi Gyermekfilharmonia a Gyermekhangok Europaert cimu, Brusszelbe vezeto nemzetkozi koncertkorutja kereteben Budapesten, az Orszaghaz lepcsojen ad feloras hangversenyt szerdan delutan.

A Szekelyfoldi Szentegyhazi Gyermekfilharmonia szeptember 18-an es 20-an osszesen harom koncertet ad Brusszelben - olvashato uti programjukrol honlapjukon (gyermekfilharmonia.hu). Kedden este Korondon hangzik el a turne elso hangversenye. A masodik szerdan delutan hallhato Budapesten, ahol az Orszaghaz lepcsojere allva enekelnek es muzsikalnak.
A kovetkezo allomasok: Gyor, Muhldorf, Munchen, majd Brusszel, visszafele pedig Passauban, Becsben es vegul Pozsonyban koncerteznek.
Szentegyhaza a Szekelyudvarhelyet Csikszeredaval osszekoto ut menten, az erdelyi Hargita megyeben fekszik. A varos hirnevet huszonnyolc eve oregbiti a Haaz Sandor zenetanar altal letrehozott Gyermekfilharmonia (beceneven a Fili).
Nevuket 1983-ban kaptak, de igazi szuletesnapjuk egy evvel korabbra teheto, amikor az 1982-es tanevzaro unnepsegre Haaz Sandor az iskolai korusnak es hangszeres diakoknak betanitott negy dalt. Az iskolai gyermekkorusbol, valamint a vonos- es fuvoszenekarbol letrehozott Gyermekfilharmonia mar sokfele aratott sikereket. A szaznegyven fos egyuttest szaz korustag es negyven zenekari tag alkotja.
A Gyermekfilharmonia rendszeresen szerepel Erdely kis- es nagyvarosaiban. Az egyuttes repertoarja rovid klasszikus muvekbol, egyedi hangszerelesu nepdalfeldolgozasokbol, tortenelmi dalokbol es mas nepek dalaibol all. Minden ev decembereben gyertyafenyes karacsonyi hangversenyeket tart az egyuttes.
A Gyermekfilharmonia elsodleges celja a hagyomanyorzes, a magyar kultura ovasa. Ennek erdekeben szervezik evi rendszeresseggel a Homorodmenti nepdalvetelkedot, a butorfesto tabort, valamint a primaskepzo tanchaz tabort is.
A tavalyi ev kimagaslo ev volt a Gyermekfilharmonia eleteben. Nyari korutjuk soran felleptek peldaul Pecsett az Europa Kulturalis Fovarosa programsorozat reszekent, Debrecenben a viragkarnevalon, 2010. november 19-en pedig harom koncertet is adtak a Parlamentben: az europai unios hazelnokok talalkozojan, a Szekely Nemzeti Tanacs tortenelmi ulesen es a Nemzetkozi Protokoll Kongresszus diszvacsorajat kovetoen is felleptek.

Forras: MTI, Video: MTV videotar

 
pornhub desi sexy ass javteg.net