Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa321
mod_vvisit_counterTegnap470
mod_vvisit_counterA héten2270
mod_vvisit_counterMúlt héten4033
mod_vvisit_counterA hónapban791
mod_vvisit_counterMúlt hónapban19156
mod_vvisit_counterÖsszesen1733104

Jelenlegi olvasónk: 13
Mai nap: 2023. febr. 02.

postheadericon Brüsszel - 2.nap

Nehezen, de elfogadjuk szervezoink donteset, es 6 ora utan riadoztatjuk a gyermeksereget. Szereplo- es szekelyruhaban reggel 9-kor lepunk be az EU Parlament uveges epuleteibe. A turnenk tulajdonkeppen erre a pillanatra volt kihegyezve, mi lettunk Magyarorszag, Romania, ezen belul az erdelyi magyarsag szazlabu kovetei.

Ennek megfelelo udvariassaggal, sullyal fogadnak, a kisebbsegbiztos magyar kepviselo, Gal Kinga igen nagy szeretettel udvozol, vetitett kepes bemutatojat megtapsoljak. A kerdezos beszelgetes fellazitja a hangulatot, kviz lapokat osztogatnak, melyek megfejtoinek komoly ajandekzacskok jarnak. Benne focilabda, unios sapka, iroszerek, aprosagok. A mi 110 fos tarsasagunk 11 tizeseibol harom csoport ert el 6-6 pontot, igy oket ajandek illette. A masik teremben buzgolkodo nagyobbak kozul volt, aki a 9 pontot is teljesitette. Probald ki Te is, itt a teszt! a helyes valaszokat oktober elejen kozoljuk.

A bemutato utan az EU Parlament nagytermet latogathattuk meg, meselonk Domotor Csaba Magyar Parlamenti Bizottsag munkatarsa. Vidam napsutesre lepunk ki az epuletbol, rogtonzott fellepesunk hangszerek nelkuli. Az Antall Jozsef felirat melletti lepcson szol az Oromoda, felsorakoznak a korus melle a magyar EU munkatarsak is. Nepdalainkat mar ok is tudjak, jol szol a korus!

Del van, mikor az autobuszainkkal elindulunk az Atomium fele. A nikkel-epitmeny a modern Brusszel jelkepe, mozgolepcsok, gyorslift visz fel a csucsgombben levo kilatohoz - csak nem bennunket. Mi a mini Europa parkban finom milanoi makaronival potoljuk energiainkat, aztan az vizi-kalandparkba leptetnek be. A negyfele vizi csuszda kiprobalasa kotelezo: Hurricane, Anaconda, Cyclon es Bounty.

A vizipark egy jokora fedett uszoda hobefuvokkal futott tropusi idojaras jellemzi. Hajotores-szimulalo nagymedencejeben megdordul az eg, zuhogo esoben oriasi hullamok dobaljak a visitozo filiseket, akik felfujhato gumicsonakokban probaljak atveszelni a duhongo vihart. A csendesebb szorakozashoz szokottak forrovizes jacuzzibol szemlelik a zurzavart. Fejuk fellett beszakadt kotelhid, a hullamok sullyedo hajoroncsot paskolnak.

Delutan 5 orakor bucsuzunk a Karib Tenger kalozaitol, vidam tulelok hada nyargal vissza a miniparkba. Europa hiros epitmenyeinek makettjei kozott boklaszunk, napsutes szaritja hajunkat. Gombnyomasra orszaghimnuszokat lehet hallgatni. Sort allunk a roman es magyar epuletecskeknel (Mogosoaia-palota, Szechenyi Furdo). Hatarozat szuletik, hogy a somlyoi templomot es a nagyfalusi Muzeum Szallot javasolni fogjuk szekely himnuszostol. Ekkor meg nem sejtjuk, hogy mekkora meglepetest tartogat szamunkra ez a hetfo: szervezoink a brusszeli Nagy Ter (Grand Place) legelegansabb vendegloibe ultettek be a Filit egy finom gyertyafenyes vacsorara. A lelkesedes leirhatatlan, magatol indul a nota, rogtonzott koncertunket nagy taps kiseri. Szivunkbe zarjuk a Varoshazat, a teret, mindenki erzi: turnenk a csucsra ert.

Koszonjuk!!

KEPTAR (Elekes Istvan)

KEPTAR (Tokos Attila)

Lejegyeztek: HSek

 
pornhub desi sexy ass javteg.net