Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa70
mod_vvisit_counterTegnap757
mod_vvisit_counterA héten2792
mod_vvisit_counterMúlt héten4005
mod_vvisit_counterA hónapban16436
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20043
mod_vvisit_counterÖsszesen1729593

Jelenlegi olvasónk: 12
Mai nap: 2023. jan. 28.

postheadericon Kolozsvári Magyar Napok: egyszerűen nagyszerű!

A Haaz Sandor karmester altal vezetett szentegyhazi Gyermekfilharmonia fellepesevel kezdodott el a Kolozsvari Magyar Operaban a masodik Kolozsvari Magyar Napok rendezvenysorozata. A vasarnap esti megnyiton a konferanszie szerepet ellato Sebesi Karen Attila egy Kolozsvarhoz kotodo Molnos Lajos versreszlettel kezdte koszonto beszedet, majd a rendezveny hagyomanyteremto jelleget emelte ki. Az unnepseg vegen az is kiderult: a rendezvenysorozatot megtiszteli jelenletevel Schmitt Pal, Magyarorszag elnoke.

 

A megnyito fenypontjat kepezo hangverseny felemelo erzest nyujtott: dicseretre melto volt a valtozatos repertoar, az ugyes kis szolistak (Daniel Kinga, La­zar Attila, Andras Robert). Haaz Sandor karmester azonban nem csak a korus es a zenekar teljesitmenyevel lehet elegedett, hanem orommel toltheti el az a tudat is, hogy munkaja nem hiabavalo: tobb szaz gyermeklelket tett fogekonnya a komolyzene irant.

Csodanak tarthatjuk a magyar napokat

Gergely Balazs, az EMNT kozep-erdelyi regiojanak elnoke beszedeben kifejtette: a rendezvenyt elokeszito tobb honapos munka ellenere megis nagy orom volt annak a kozossegnek szervezni, amelybol szarmazik. ?Kolozsvarhoz a kincses jelzot kapcsoljak, am ezek a kincsek nem annyira anyagi jelleguek, hanem a varos ezereves tortenelmeben fellelheto esemenyekben, szemelyisegekben keresendoek. Kolozsvar 2020-ban ugy toltheti be Europa Kulturalis Fovarosanak tisztseget, ha kincseinket mindenkinek megmutathatjuk. Amikor az utobbi honapban olyan tobbsegi viszonyulast eltunk meg, amely folyamatosan bantja es elbatortalanitja a kolozsvari magyarsagot, csodanak tarthatjuk a Kolozsvari Magyar Napokat? ? hangsulyozta Gergely Balazs.

Mate Andras Levente, az RMDSZ Kolozs megyei elnoke ugy velekedett: a Kolozsvari Magyar Napok az osszetartozas, a kozos nyelv es hagyomany jelkepe. ?Buszke vagyok arra, hogy Matyas kiraly szulovarosa Erdely kulturalis fovarosa. Ne hagyjuk azt, hogy a politikum felulirja a kolozsvari magyarsag erdekeit. Kolozsvar nem kisajatithato! Kolozsvar a mienk is!? ? buzditott Mate.

Tokes Laszlo, az Europai Parlament alelnoke beszedeben a bekessegre intett, majd azt hangsulyozta: a Matyas kiraly szoborcsoport ele elhelyezett Iorga-tabla, a Hazsongardi temetobeli folyamatos sirgyalazasok, a verespataki ciantechnologia bevezetese Europa tagadasat jelenti. ?Az erdelyi magyarsagra kilencven eve tudathasadasos allapot telepedett ra? ? hangoztatta Tokes, majd nagyszerunek nevezte a Kolozsvari Magyar Napokat, amelyet az RMDSZ, az EMNT, a tortenelmi magyar egyhazak es a civil szervezetek kozosen szerveztek meg, es ily modon a kolozsvari magyarok onazonossaganak visszaadasat szolgalja. Vegezetul Tokes a Gyermekfilharmonia vezetojet, Haaz Sandor karmestert idezte, aki szerint minden fellepesuk az elveszettnek hitt magyarsagtudatot potolja.

Forras: szabadsag.ro

Kep: Rohonyi D. Ivan

 
pornhub desi sexy ass javteg.net