Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa118
mod_vvisit_counterTegnap722
mod_vvisit_counterA héten3053
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban12284
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013687

Jelenlegi olvasónk: 8
Mai nap: 2024. ápr. 20.

postheadericon 2015.07.20. Lendva

 

A webbéka ismét kánikulát kuruttyol, tehát változtatunk eredeti tervünkön. Későbbre tesszük az indulást, kihagyjuk a csáktornyai várlátogatást, helyette egy lendvai strandolást szavaz a vezérkar.

 

Induláskor kiderül, hogy Varasd Horvátországban van, ahová útlevél kell, így másfél órás futkározás kezdődik az otthon felejtett útlevelekért, fürdőruhákért. Megérte. A buszokon énekelnek, Benedek Anita már 18, a Horvát határőrök hamar leunják az útlevél gyűjtögetést, mehetünk Varasdra. A zalai Honvédek felkészült idegenvezetők, Tuboly Kálmán pedig horvátul beszélő feleségét, Bernadettet hozta tolmácsnak.

 

Golyó lyuggatta házak, zsalugáterek között kanyargunk a Varasdi óvárosban- pár éve itt még háború volt. Hétfő lévén a Vármúzeumba nem látogathattunk be, viszont a Filisort Pecek és Gábor lefényképezte emlékül a kohóként izzó falak előtt.

 

Vissza sétánk az Ursula Ulicán vezet. Simó Bandikáék rögtön kiderítik, hogy a Fili 4 Orsolyájáról csoportkép készüljön. Egy óra múlva már a Lendvai strandra áramlik a Fili, ami jóval kisebb a tegnapinál, ugyanakkor áttekinthetőbb, kánikula ellen csodás balzsam.

 

Egy kis strandi átjárón lépünk be az elegáns szállóba, ahol Lendvai vacsoránkat fogyaszthatjuk délután fél hatkor- végre bundáshús!-, örvendeznek a Filisek és buzgón segítenek a szerbül beszélő felszolgálóknak, (volt köztük egy magyar is).

 

A Lendvai katolikus templom kicsi, a Fili alig fér, közönsége lelkes, hangversenyünk minőségi. Hazaindulás előtt meglátogatjuk a lendvai Bánffy Központot, könyv adományokat veszünk át, gyönyörű dalokkal köszönjük.

Tizenegykor érünk haza, a társaság holt fáradt, de egészséges és vidám. Ma csend óra, nincs kornyikálás!!

 

Keddet írunk, ismét kánikula, így hosszú csendóra, naplóírás és pihenés a délelőtt haditerv. A zalai Honvédek csendben kenegetik a napi szendvics adagjainkat, Katona Csaba és Tuboly Kálmán indul a holnapi nagy útra, a tancik körmöt vizsgálnak, Kinga és Szilárd Berlinger Orsi szüleinél CD-re énekelnek. Mi örömmel tudatjuk honlapunkon keresztül az otthoni kíváncsiskodók számára, hogy eddig minden rendben.

H.S.

 

KÉPTÁR

A Fili Varasdon

Lendva, asztali áldás

 

Lendva, hangverseny

 
pornhub desi sexy ass javteg.net