Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa667
mod_vvisit_counterTegnap524
mod_vvisit_counterA héten2880
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban12111
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2013514

Jelenlegi olvasónk: 16
Mai nap: 2024. ápr. 19.

postheadericon Zürich

 

Penteken reggel a Fili Zurich fele vette az iranyt. Utkozben az aaraui Frey Csokoladevilag a gyerekek altal varva-vart latogatasa volt a foesemeny. A filisek 14 fos csoportokban mehettek be a csokigyarba, edes elmeny volt szamukra a program: megkostolhattak a csokikat, kulonbozo csokolade keszitmenyeket, amelyek futoszalagon erkeztek elebuk.

 

Zurichben az etkezes a zurichi-to partjan fekvo csodalatos parkban tortent, miutan az ellatos csapat a Zurichi Magyar Katolikus Misszio segitsegevel elkeszitette es odaszallitotta a paradicsomos-kaposztas tokanyt nagy fazekakban. A filisek mar vartak es negyes sorban megrohamoztak a negy nagy edenyt, a sajat turnera rendszeresitett plehtanyerok segitsegevel gyorsan megebedeltek, a kis gyomrok megteltek. A zurichiek erdeklodve figyeltek a rendezett es hangulatos etkezest, nehany napozo helyi lakos azt hitte, hogy valami nepkonyha pakolt ki, oromukre ok is kaptak egy-egy adag szekelykaposztat. Fontos a jollakott gyomor a koncertek elott, errol Katona Csaba es csapata minden nap gondoskodott. A kesei ebed utan atoltozes kovetkezett, ki a buszon, ki a park bokraiba bujva vette magara a szekelyruhat, de mindezt pillanatok alatt es "feltunes nelkul".

 

A zurichi Grossmunster, azaz Nagykatedralis magas ikertornyai uraljak Zurich sziluettjet a Limmat keleti partjan. A legenda szerint Nagy Karoly alapitott itt templomot a 8. szazad vegen. A jelenlegi roman-gotikus bazilika munkalatai 1100 korul kezdodtek el. Ebben a csodalatos templomban adott hangversenyt este a Gyermekfilharmonia. A filisek nagy izgalommal keszultek, hiszen par perccel a koncert elott derult ki, hogy a maganlatogatason eppen Zurichben tartozkodo Orban Viktor miniszterelnok felesegevel megtiszteli a hangversenyt, es szinten ott lesz Lazar Janos miniszter is felesege tarsasagaban. A Fili az elmult evekben haromszor adott hangversenyt az orszaghazban, de ennek ellenere miniszterelnokunk most lathatta oket eloszor.

 

A nagytemplom teljesen megtelt, ebben elevulhetetlen szerepe volt a berni Magyar Nagykovetseg mellett Szanto-Molnar Tecanak es a 150. evet tolto Zurichi Magyar Egyesulet csapatanak, akik honapok ota keszitettek elo a Fili programjat es ebben nagy segitsegukre volt Haaz Kati Braunschweigbol. A nezok tobbsege magyar volt, nem volt csoda, hogy a miniszterelnokot erkezesekor vastaps fogadta. A svajci Guggerzytli es a nemet dalok eneklesekor derult ki, hogy szep szammal jottek el nemet nyelvuek is eloadasunkra. A kivonulas utan a filis lanyok diszsorfalat alltak a templom bejaratanal miniszterelnokunk tiszteletere. A szerencsesebb gyermekek meg kezet is foghattak vele. A filiseknek eletre-szolo elmenyt jelentett ez a nap!

 

A hangversenyt varosnezo seta kovette, majd villamosozas a tornateremhez, ahol ejjel 1-ig meg kellett varni, amig a buszok letoltik a kotelezo allasi idot. Ez alatt volt aki zuhanyozott, a fiuk fociztak, az ehesek a bejarati csarnoknal ehettek. "Ein schoner Tag zu Ende geht..." - bucsuznak a filisek Dr. Roland Aegerter iskolaigazgatotol. Bevackolas a buszokba, van amit kialudni. 16 oras ut utan szombaton delutan 4 korul erkezunk a soproni Tesco-hoz, ajandekvasar a csaladtagjaiknak. Es vegul megerkeztek a buszok Hegykore, ahol az ismeros csaladtagok mar vartak a naplokat es elmenybeszamolokat. Holnap fel 3-kor gyulekezo!

H.S., B.G.

 

KEPTAR 1.

KEPTAR 2.

KEPTAR 3.

 


A Fili Zurichben (video: Farkas Antal)

Parasztkantata, Boldogasszony Anyank, Ne aggodalmaskodjal, Baranykas dalok Daniel Kinga szolojaval (video: Berlinger Gabor)


 
pornhub desi sexy ass javteg.net