Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa184
mod_vvisit_counterTegnap637
mod_vvisit_counterA héten1873
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban11104
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2012507

Jelenlegi olvasónk: 21
Mai nap: 2024. ápr. 18.

postheadericon Bécsbe jön a 150 tagú székely gyermekfilharmónia

A 150 tagú Szentegyházi Gyermekfilharmónia ad koncertet "Ünnep határok felett - Isten, áldd meg a magyart" címmel augusztus 25-én 17:00 órától Bécsben a Dorotheergasseban található református templom falai között. Az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat olyan Bécsben élők jelentkezését várja, akik elszállásolnának egy éjszakára egy vagy két gyermeket.

Mint azt Karvansky Mónika református lelkipásztor elmondta, augusztus 20.-i nemzeti ünnepünk jegyében kerül megrendezésre Bécsben a gyermekfilharmónia nagyszabású hangversenye:

Karvansky Mónika Református lelkész

 

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia több mint 100 tagú gyermekkórusa Haáz Sándor karnagy vezetésével egy iskolai gyermek-énekkarból és gyermekzenekarból alakult zenei együttes. Az együttes létszáma a kezdetektől fogva viszonylag állandó, koncertjeiken mintegy száz kórustag és negyven zenekari tag lép fel székely népviseletben. Repertoárjukban eredeti népdalok, népdalfeldolgozások, történelmi énekek, valamint klasszikus darabok is szerepelnek. A kórusművek egy részét az eredeti, idegen nyelven éneklik. A turnékon az együttes minden tagja naplót vezet. Mindenkinek napi egy oldalon le kell jegyeznie, hol járt, mit látott. Augusztus 25-én a templomi ünnepi alkalom után a gyülekezeti teremben és a templomudvaron szeretetvendégségre, valamint a Gyermekfilharmónia megvendégelésére kerül sor. A Szentegyházi Gyermekfilharmónia 150 tagjának augusztus 25-én többek között az elszállásolásáról is gondoskodnia kell az Ausztriai Magyar Lelkigondozó Szolgálatnak. Aki szívesen vendégül látna 1-2-3 gyermeket otthonában, az jelezheti ezt a lelkipásztor felé a lelkigondozó szolgálat honlapján található elérhetőségeken. Már több ausztriai magyar szervezet, intézmény és magánszemély is jelezte, hogy részt vesz a gyermekek elszállásolásában.

 

Az együttest Haáz Sándor tanár 1982-ben alakította meg, egyesítve az erdélyi, Hargita megyei Szentegyháza általános iskolájának kórusát és az elsősorban fúvósokból és vonósokból álló zenekarát. A Gyermekfilharmónia nevet 1983-ban vette fel az együttes.

 

1990-ben jutottak első ízben külföldre. Először Magyarországra, majd a Kárpát-medence többi magyarlakta országába, még később pedig távolabbi európai országokban, 2005-ben Törökországban is vendégszerepeltek. 2011-ben Brüsszelben a belga és az európai parlamentben is öregbítették a székely zenekultúra hírét. Működésük első három évtizedében megközelítőleg nyolcszázszor léptek fel hazai és külföldi közönség előtt.

 

Link:

Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat

 
pornhub desi sexy ass javteg.net