Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa74
mod_vvisit_counterTegnap287
mod_vvisit_counterA héten3215
mod_vvisit_counterMúlt héten5649
mod_vvisit_counterA hónapban14554
mod_vvisit_counterMúlt hónapban18962
mod_vvisit_counterÖsszesen1869989

Jelenlegi olvasónk: 3
Mai nap: 2023. szept. 24.

postheadericon Dalosok Székelyföldről

Kincs van ezeknek a gyermekeknek a torkában - jegyezte meg csütörtökön este a balatonlellei rendezvényparkban tartott, szívet-lelket gyönyörködtető kórushangverseny után egy idős férfi. A messze földön híres Szentegyháza Gyermekfilharmónia száztagú kórusa és negyventagú zenekara pénteken a zsámbéki Öregtemplomban is fellépett, ma pedig a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika kertjében ad koncertet.

- Üdv rád és házad népére - Bach Parasztkantátája egyik részletének előadásával köszöntötte csütörtökön este a balatonlellei rendezvényparkban összesereglett testvérváro­siakat és az ott nyaralókat a Szentegyháza Gyermekfilharmónia (népszerű nevén a Fili), amely a legszebb magyar, ezen belül székelyföldi népdalokból is összeállított, rendkívül jó hangulatú előadással örvendeztette meg a hallgatóságot. A csaknem egyórás koncertet - amelyen mások mellett a Gábor Áron rézágyúja kezdetű népdal is közös éneklésre sarkallta a lelkes közönséget - ezúttal is a magyar és a székely himnusz ugyancsak közös éneklése zárta, majd egy kislány "Gyertek hozzánk!"-kal búcsúzott el a közönségtől.

 

- Közös munka eredménye ez a hangverseny is - mondta a Magyar Nemzetnek a hangverseny után az őt körül vevők gyűrűjében Haáz Sándor. A Fili megálmodója, összetartója, karnagya kérdésünkre hozzátette: továbbra sem tervezik Szentegyházán zeneiskola létrehozását, mivel a közeli Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában kiváló zenetanárok kezében vannak a hangszeresek.

 

- Jövőre nyugdíjba megyek, nem tudom, hogyan folytatom, de az ilyen sikerek és örömök azt sugallják: nem szabad abbahagyni. Van elképzelésem, hogy kinek adom át az együttes vezetését - tette hozzá Haáz Sándor.

 

A Hargita megye legmagasabban fekvő városában 1982-ben alakult és onnan hosszabb-rövidebb körutakra induló, Svédországban és Kanadában is jól ismert, Magyar Örökség-díjjal kitüntetett zenei együttes mögött már több mint ezer fellépés áll. A Szentegyháza Gyermekfilharmónia, miután megnyitotta az augusztus 18-án a kolozsvári magyar napokat, és hangversenyt adott a szárhegyi falunapok záró­ünnepségén, Balatonbogláron kezdte és a jövő hét elején Szarvason fejezi be az idei első, magyarországi turnéját, ám eközben még egy bécsi meghívásnak is eleget kell tennie.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI/Veres Nándor

 
pornhub desi sexy ass javteg.net