Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa225
mod_vvisit_counterTegnap637
mod_vvisit_counterA héten1914
mod_vvisit_counterMúlt héten4118
mod_vvisit_counterA hónapban11145
mod_vvisit_counterMúlt hónapban20518
mod_vvisit_counterÖsszesen2012548

Jelenlegi olvasónk: 14
Mai nap: 2024. ápr. 18.

postheadericon Fili 40 - Ünnepi záróhangverseny

A Fili 40 programsorozat ünnepi záróhangversenyén a 20 évesek (Fili IV) korosztálya koncertezett. Mint elmondták, ők a legjobb időszakban lehettek filisek, ekkor volt a brüsszeli, a lengyel, a svájci, a kanadai és a svéd turné, amelyek mind-mind csodálatos élményt jelentettek a filis gyermekek és a nézők számára is.

A repertoárban ennek megfelelően felcsendültek a közkedvelt idegen nyelvű dalok is, mint a spanyol con el vito vagy a lengyel czarna madonna Szélyes Boróka szólistával, emellett szlovák népdal, sőt még az orosz Katyusa is felhangzott és természetesen nem hiányozhatott a kanadai himnusz, de a svéd bölcsődal sem.

A huszárok látogatása és emlékezés a közös lengyel turnéra (Farkas Antal összeállítása)

A magyar dalok közül az egyik talán legkedveltebb népdalfeldolgozás, a Báránykás dal Dániel Kinga szólista részvételével, aki másfél évtizedes filis pályafutása alatt számtalan népdalversenyt is megnyert. Kinga immár kismamaként állt a színpadon, hatalmas tapsot kapott a nosztalgiázó nézőseregtől. A kedvenc dalok közül felcsendült a dudanóták, a cigánydalok és a kovács polka sem maradhatott ki. A szerencsepatkót ezúttal Tőkés László püspök úr vehette át.

A hangverseny közepén meglepetésként a Szentegyházi Huszárbandérium vonult be a "Gyertek székely fiúk" katonadalt énekelve és köszöntötték a 40 éves Filit. A dalok közötti szünetekben több város képviseletében emlékeztek a Fili 40 évéről és adtak át ajándékokat a messziről érkező vendégek.

A Gyerekfiliért Alapítvány képviseletében a hangversenykörutakról készült albumot adtak át a kuratórium helyszínen lévő tagjai.

Ezúton is köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-nek a Fili 40 ünnepségsorozat hang- és színpadtechnikai szolgáltatásának kiemelt támogatását!

A zárónapon az immár 10 éves Gold Band együttes is fellépett a Filicsűrben. A Gold Band 2012 márciusában alakult és legfőbb sajátossága, hogy közismert, modern könnyűzenei darabokat szólaltat meg fúvóshangszerekre átdolgozva. A 16 réz és fafúvóst dob, szólógitár és basszusgitár, valamint 5 hegedű egészíti ki. A zenészek javarészt a Szentegyházi Gyermekfilharmónia egykori, vagy jelenlegi tagjai, több éves zenei gyakorlattal rendelkeznek.

 
pornhub desi sexy ass javteg.net