Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa42
mod_vvisit_counterTegnap383
mod_vvisit_counterA héten742
mod_vvisit_counterMúlt héten2877
mod_vvisit_counterA hónapban11020
mod_vvisit_counterMúlt hónapban14854
mod_vvisit_counterÖsszesen1758187

Jelenlegi olvasónk: 5
Mai nap: 2023. márc. 22.

postheadericon Búcsúzunk Kanadától

Drága szüleink, kedves barátaink! Gyorsan írunk, mert pakolni kell, indulunk vásárolni, onnan a Cifra-táborba, majd a repülőtérre. Az Árpád-parkban töltöttük a tegnap délelőttöt. Ott zajlik a magyar néptánc tábor, énekeket tanultunk és tanítottunk a helyi magyar gyerekeknek. A táborban spontán koncertet is tartottunk. A Harmopánból Termopánná lett zenekar a nagyobb filis fiúkból verbuválódott, karmesterük ezúttal Pető Szabolcs volt. Hatalmas ováció kísérte a jókedvű banda rögtönzött produkcióját.

Aztán Niagara Fallsra buszoztunk. Az a szépség, amit ott láttunk, szavakkal szinte elmesélhetetlen. Átellenben Buffalo és az amerikai vízesés, a mi oldalunkon a patkó alakú Niagara.

A mélybe dübörgő vízfüggöny, a százméteres vízpor-felhő, melynek üde harmatából mi is kaptunk, meseszép. Csodás, elképesztően gyönyörűséges.

A vízeséssel szemben tornyosuló óriási üvegpaloták, kaszinók, szállodák és Hard Rock Cafe előtt, egy parkocskában nyílt lehetőségünk hangversenyt tartani. Július 4-e az amerikai függetlenség napja lévén, elénekeltük az USA himnuszát is, Melissa segítségével.

A délután szabadon telt, a vízesést csodáltuk jobbról, balról, szemből, távolról és közelről, és alig bírtunk betelni vele. Igencsak forgalmas turistahelyként, a zenészeink itt is kiálltak utcazenélni. És bár többször próbálták elhajtani őket a rendőrök, szép kis zsebpénzzel tértek vissza ismét a csapathoz.

Az Árpád-parkban vacsoráztunk és búcsúztunk Kanadától, megköszöntük a szervezést és szíves vendéglátást Takács Kati néninek, Maros Zoli bácsinak és Zsuzsi néninek, átadtuk az ajándékainkat, s a Tanár Úr kiértékelte a turnét is. Megköszönte az összes együttműködő segítségét, a legnagyobb tapsot Wilson, a jamaikai sofőrünk kapta.

Megnéztük az 1956-os emlékművet is. Igencsak érdekes, fa alkotmány: egy léc-alagút, melynek egyik bejárata a lyukas magyar zászló, a másik bejárata pedig Kanada szimbóluma, a juharfalevél. Mint megtudtuk, az '56-os magyar forradalom leverése után 37 565 menekülő nemzettársunknak lett új otthona Kanada.

Vacsora után felavattunk egy kültéri Rubik kockát is.

Este az amerikai nemzeti ünnep alkalmából tartott tűzijátékot ismét a Niagaránál néztük. Csodás élmény sötétben is az Erie-tó felé tartó hatalmas víztömeg, kék-zöld-sárga és piros színeiben, máskor pedig az amerikai zászló színeit mutatva. Ennél szebb zárása a kanadai turnénknak nem is lehetett volna.

Holnap nem jelentkezünk, futunk bevásárolni, becsekkolni, és: " úgy elszállunk, mint a fecske odafenn a levegőben." Ha Isten is megsegít, péntek hajnalban már magatokhoz ölelhettek otthon. Köszönjük a lehetőséget, a támogatást, hogy elengedtetek, segítettétek az utazásunkat, Kanada életünk nagy élménye marad. Bár nagyon hálásak vagyunk minden segítőnknek, támogatónknak, annyit nem mind köszöngetünk. A lényeg, hogy lehet odatenni a húslevest és a töltelékes káposztát!

Fili, 2017. július 5.

 

Kanadai Himnuszt adja elő a FILI Niagara Falls-on az Amerikai vízeséssel a háttérben. (Magyar Képek - Kanadai Magyar TV felvétele)

 

KÉPTÁR (Tókos Attila fotói)

 
pornhub desi sexy ass javteg.net