Főoldal

Fili 40

Kanada 2017

Európa-turné 2011

A Fili honlapja

Huszárok

Támogatás adóból

Keresés
Főtámogatóink

Szerencsejáték Zrt.

Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Látogatók 2010.12.05.óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa466
mod_vvisit_counterTegnap462
mod_vvisit_counterA héten3186
mod_vvisit_counterMúlt héten4544
mod_vvisit_counterA hónapban17904
mod_vvisit_counterMúlt hónapban21588
mod_vvisit_counterÖsszesen1977079

Jelenlegi olvasónk: 15
Mai nap: 2024. febr. 24.

postheadericon Minden nagyon "nice"

Drága szüleink, kedves barátaink! Annyira megszoktuk itt, és annyira beleéljük magunkat az itteni életstílusba, hogy egyeseknek néha már angol szavak keverednek a mondataikba, és már alig tudni kicsi magyar. De énekelni (még) tudunk.

 

Ottawából-be buszoztunk tegnap, a torontói repülőtér mellett elhaladva, tátott szájjal csodáltuk a fejünk fölött percenként leszálló gépeket. Akkor kiáltott fel egyikünk vegyes magyarsággal: "Jaj, de nice!" - vagyis, hogy milyen cuki Harsány nevetés követte az elszólást, de a kísérőink örülnek, hogy napról napra gyarapodik az angol szókincsünk.

 

Az énekeink szövegére szerencsére még emlékszünk, gyakoroltunk a hosszú buszozás alatt. Előkerültek a hangszerek is, sokat muzsikáltunk a mintegy hétórás út alatt.

 

A Cambridge-i magyarok székhelyén, a Kossuth Házban est-ebédeltünk, Csaba bácsi isteni gulyást főzött, a levesre kiéhezett gyomrunk igencsak hálásan fogadta. Az utazásokra egyébként mindig kapunk szendvicset, vizet, üdítőt, gyümölcsöt és édességet, úgyhogy rendesen el vagyunk látva mindennel.

A Kitchener-i Calvin templomban zsúfolásig telt nézőtér előtt énekeltünk, a magyar kormány részéről Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke köszöntött bennünket, ő hozta Magyarország üzenetét a kanadaiaknak. Itt is állva tapsoltak bennünket, sokan meg is könnyezték a dalainkat. Szólt hozzánk a helyi kormányzó, a parlamenti képviselőnőről kiderült, hogy szintén hegedűs, felolvasták Trudeau miniszterelnök üdvözlőlevelét. A végén pedig nagy tapssal köszöntöttük a kanadai utunk megálmodóját, Takács Kati nénit. A hangverseny után tortát kaptunk a templom közösségi termében. A társaság egy része elment családokhoz aludni, a többiek pedig a szállásunkra, a Waterloo Residence-re.

Mindenki jól van, Hála Istennek, a legnagyobb problémánk az, hogy mindent jégbe hűtenek, vigyáznunk kell, hogy nehogy igyunk. Sajnos egyesek hangja már megadta magát. Néha kis izgalom is vegyül az utazásokba, el-elkeveredünk egy-egy városban, dugóba kerülünk, olykor rohanni kell, hogy elérjünk a koncertünkre - de eddig minden remekül sikerült, hála a naponta fogyasztott virágpornak is, nagyon jól bírjuk a gyűrődést.

2017. június 28.

 

KÉPTÁR (Tókos Attila fotói)

 

A Cambridge Kossuth Házban, koncert  Kitchenerben a Calvin Presbyterian Church-ben.

Video by Joseph Kovacs - Orion Electronics Supplies Inc.

150 Hungarian Children from Transilvania singing with Japanese musician 2017 (Farkas Antal felvétele)

 
pornhub desi sexy ass javteg.net